Opnieuw nodigt Operadagen Rotterdam de dirigent en zijn ensemble uit die in korte tijd de status van internationale supersterren hebben gekregen. Na de successen Amore Siciliano (2016) en l’Orfeo (2017), zijn Leonardo García Alarcón en Cappella Mediterranea terug met een productie over dappere en openhartige culturele uitwisseling in tijden van kolonisatie en onderdrukking. In het kielzog van de kolonisatie van Zuid-Amerika exporteerden de Spaanse en Portugese geestelijken hun polyfone tradities naar deze nieuwe gewesten. Zij werden ook zelf geïnspireerd door de lokale populaire muziek en tradities. Voor de Argentijnse dirigent Leonardo García Alarcón is de muziek uit deze periode een gedroomd onderzoeksterrein. Alarcón kiest in dit Latijns-Amerikaanse programma een mix van sacrale en profane muziek.

Met werken van o.m.: Tomás Luis de Victoria, Mateo Flecha, Juan de Araujo en Diego José de Salazar.

Quintessential Latin American programme by the Argentinian conductor Leonardo García Alarcón and Capella Mediterranea. The global superstars perform a mix of sacral and secular music based on the cross-fertilization between missionaries, colonisers, and local traditions.

Categories: Evenementen