Donderdag 21 juli is er  als vanouds de Mankrachtborrel bij VINN. Deze keer hebben we als gast op de kruk Lennart Lenskens. Als 10 jaar de organisator en initiatiefnemer van de Dordrecht Pride.

Lennart Lenskens ontving in 2021 de Opsteker van de Jillus Bruggeman Penning voor zijn vrijwillige bijdrage aan de LHBTI-acceptatie in zijn stad en haar regio.

10 Jaar geleden begon Lennart te werken aan zijn initiatief om jaarlijks een Pride-evenement te organiseren in Dordrecht. Een stad waar veel wordt georganiseerd maar waar er op dit gebied nog niets was. Bij andere Prides zag hij hoe waardevol een Pride kan zijn en deze op een positieve manier kan bijdragen aan de LHBTI-acceptatie. Iets wat in Dordrecht, een van oudsher conservatieve stad, hard nodig is. Dat blijkt tot op de dag van vandaag, zo krijgt hij nog niet snel de handen op elkaar om te participeren met de Pride. Ondanks dat er nog een lange weg te gaan is, kijkt Lennart naar wat er wél mogelijk is en probeert hij altijd de verbinding te zoeken. Onlangs met een thema-avond over jezelf kunnen zijn binnen de sport en in 2019 een landelijk congres in de Grote Kerk over LHBTI en Geloof met o.a. de minister van OCW en vertegenwoordigers vanuit de community en van vrijwel alle kerkgenootschappen.

Dit jaar komt Dordrecht Pride terug met nog een aangepaste editie. Ondanks de beperkte middelen is het belangrijk om er met de Pride te zijn en weer door te kunnen groeien naar een groter buitenevenement zoals voor de pandemie. Naast het evenement is Dordrecht Pride in de afgelopen jaren ook de belangenorganisatie in de stad wanneer er misstanden zijn, zo heeft de organisatie o.a. slachtoffers van anti-homo geweldsincidenten bijgestaan.

Lennart wordt geïnterviewd door Roeland Joanknecht. 

Categories: Gasten